Geplaatst op 15-03-2023

Lentemarkt 25 maart

Lentemarkt 2023

De lente komt eraan: tuinkriebels beginnen te razen, vogels zingen en planten en bomen ontluiken.

We hebben voor zaterdag 25 maart aanstaande van 14 tot 18 uur een lentemarkt georganiseerd met de volgende lente activiteiten voor alle groene groepen en bewoners van Zuidoost.  DOE JE MEE!

Fruitbomen

Leer van Monique Wescher, teler van oude fruitrassen, fruitbomen enten. Deze workshop is gratis op €2 per gecertificeerde onderstam na, Aanmelden via info@groenplatvormzuidoost.nl.

https://www.op-goede-grond.nl

Wilgentenen

Met Mariken de Goede, kunstenaar, groene vrouw, oprichtster van Amstergaard en Ruijtergaard kun je paas manden vlechten. https://www.marikendegoede.nl  https://www.amstergaard.nl

Wandeling

Ankie, tuinder op Linnaeus, neemt wie wil mee op een wandeling over het park, waarin ze vertelt over de geschiedenis van deze volkstuinvereniging met accent op de ecologie en natuur. https://www.volkstuin-linnaeus.nl

Delen

Heeft u zaden, stekken of voorgetrokken plantjes die u wilt ruilen? Neem ze mee voor de ruiltafel!!!

Groene vacaturekaart

Bent u op zoek naar een moes-, school- of bloementuin in uw buurt in Zuidoost, een kinderboerderij of een natuur project waar u de handen uit de mouwen wilt steken? We presenteren ook de groene vacaturekaart Zuidoost op deze dag met initiatieven in uw buurt die vrijwilligers en/of deelnemers zoeken.

Diemerbos

De volkstuinvereniging wordt omringd door het Diemerbos. Hier is Staatsbosbeheer sinds afgelopen herfst bezig met werkzaamheden ter bevordering van de biodiversiteit. Er is een verhoogd wandelpad gemaakt (duur wandeling van 40) van waaraf u de vorderingen kunt bekijken.

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/gaasp-en-diem

https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Projecten/Herinrichting_Diemerscheg

Ontmoeten

Maak kennis met onder andere  de Ruige Hof, Groen & Lekker Gein, de groene parasol en Proeftuin Elixer  om te weten te komen wat zij doen, en u enthousiast te maken om met hen mee te doen.