Geplaatst op 09-09-2020

Ontdek de groene randen van onze stad met Tuinenfietstocht Zuidoost

Zondag 27 september 2020,

Fiets je mee?

Op zoek naar prachtige natuurverhalen tijdens een avontuurlijke tocht door de groene randen van onze stad? Dat kan op zondag 27 september a.s. met de jaarlijkse Tuinenfietstocht van GroenplatVorm Zuidoost (GPVZO).

Ga mee! Iedereen is welkom!

De tocht start om 11 uur vanaf Metrostation Holendrecht (bij het AMC). De route is bijna 17 km lang en voert door de Hoge Dijk, Gaasperzoom, langs het riviertje Gein, Driemond, Diemerbos en Bijlmerweide.s, op de grens van de provincies Noord-Holland en Utrecht. De tocht eindigt om 16 uur bij Lola Buitenpost, Gravenstein 30, waar de koks van Circulair restaurant Elixer voor alle deelnemers een bijzonder Fietstocht-menu koken voor €7,50 pp.


Onderweg stappen we af om te luisteren naar de verhalen van boswachter, tuinders en natuurliefhebbers over deze natuurboog die door professionals en vrijwilligers tot een veilig leefgebied wordt gemaakt voor de ringslang, kleine zoogdieren en verschillende soorten broedvogels. We zien paddenpoelen, heemtuinen, pluktuinen en historische bomen en bewonderen het uitbundige groengebied dat zich binnen  Zuidoost en verder uitstrekt.

 
We nemen de tijd en laten ons verwennen met koffie en fruittaart bij volkstuinpark De Vijf Slagen, een gezonde lunch bij de Tuinen van Hartstocht en eindigen met een verrassend diner bij restaurant Elixer, waar je bij wegdroomt door de magische klanken van ngoni-speler Victor Sams.

Voor deelname aan de fietstocht, Fietscheck en voor een bijzonder Fietstocht-menu bij Circulair restaurant Elixer kunt zich aanmelden. Het helpt ons inschatting te maken over aantal deelnemers.

Fietscheck: Wilt u graag meedoen maar twijfelt u aan de staat van uw fiets? Stichting Hands on Amsterdam biedt op zaterdag 12 en 19 september a.s. een gratis fietscheck in de werkplaats van buurtlokaal Aanwezig & Bezig, Patrice Lumumbastraat 7, 1102 JT Amsterdam. Ook hiervoor moet u zich aanmelden.

Corona maatregelen: We houden ons aan de  geldende corona maatregelen en fietsen in kleine groepen en onder begeleiding. Op de fietsdag zelf registreren we contactgegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek.

GroenplatVorm Zuidoost (GPVZO) werkt aan verbinding en uitbreiding van de meer dan 30 groene initiatieven in Zuidoost. Met deze Tuinenfietstocht wil het GPVZO letterlijk de mensen in Zuidoost met elkaar en het groen verbinden.


De Tuinenfietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuidoost/Groen in de Buurt.